Mat & Dryck

Spanien är världsberömt för sin mat och dryck. Klassikern som de flesta nog kommer att tänka på när det tänker på spansk matlagning är nog paella. Denna rätt mer ris, grönsaker och skaldjur är en riktig delikatess och vi rekommenderar verkligen att du åtminstone provar den under din spanienresa, oavsett vad du kanske tycker om våra bleka svenska försök att tillaga den. Förutom paella står förstås äkta spanska tapas högt på listan över saker att äta, och får du tillfälle kan du också prova calamares, chorizo, gazpacho och någon av de många skinkor som tillverkas i landet.

 

I övrigt är det spanska köket resultatet av tusentals år av ockupation och influenser från andra kulturer. Greker, romare, kelter och fenicier har alla lämnat sina spår i spansk matlagningstradition, och 700 år av morisk ockupation har givetvis också bidragit till att ge många rätter en afrikansk touch.

 

När det kommer till dryck är det förstås vin som gäller: Spanien är världens tredje största vinproducent, och spanska viner håller generellt hög internationell kvalitet. Prova för all del en äkta spansk sangria, eller njut av en café con leche (kaffe med varm mjölk) efter maten.

Boka Spanienresa