Nattliv

Nattlivet i Spanien skiljer sig förstås från område till område, och till och med stad till stad. Det finns dock en del saker som skiljer det från det svenska utelivet.

 

Den allra största skillnaden är vilka tider på dygnet man anser är lämpliga för att gå ut och festa, dansa eller clubba på stan. I Spanien är det mesta som bekant förskjutet till senare på dygnet än vi svenskar är vana vid. Middag kan intas så sent som vid tio-snåret, och efter det är det dags att göra sig i ordning. I många av de större spanska städerna går man ut på stan vid samma tid som svenska krogar stänger! Detta är förstås viktigt att veta, så man slipper vara ensam på stället mellan nio och tolv bara för att man ville vara ute i god tid.

 

Utöver det är det mesta likt Sverige. Var beredd på att få betala runt en hundring i inträde på de flesta större ställen, eller utnyttja någon av de fribiljetter som ständigt delas ut av lättklädda damer på dagarna. Alkoholen är billigare än i Sverige, och ”en öl, tack” heter ”una cerveza, por favor”.

Boka Spanienresa